با انواع سوشال کامرس و آینده تجارت اجتماعی آشنا شوید
در سالهای اخیر تجارت الکترونیکی در بستر شبکههای اجتماعی گسترش چشمگیری داشته است. کسبوکارها برای عرضه محصولات و خدمات متنوع خود به فروشگاههای شبکههای اجتماعی مختلف مانند فیسبوک و اینستاگرام روی آوردند. کاربران نیز با برای تأمین نیازهای خود سعی کردند صفحات شبکههای اجتماعی فروشگاههای اینترنتی را فالو کنند.
در نهایت خرید خود را از همان مسیر انجام دهند. این موضوع باعث ایجاد مفهومی به نام تجارت اجتماعی (Social Commerce) در دیجیتال مارکتینگ شد. در این مقاله شما را با انواع سوشال کامرس و آینده پیش روی آن آشنا کنیم.
بیش از 3.5 میلیارد کاربر فعال در شبکههای اجتماعی حضور دارند و تقریباً همه آنها حداقل 7-6 صفحه در انواع شبکهها اجتماعی دارند. آنها هر روز بیش از 142 دقیقه را صرف تعامل می کنند. این یک فرصت خوبی برای گسترش تجارت اجتماعی است.
تجارت اجتماعی چیست؟
تجارت اجتماعی یا سوشال کامرس روشی استراتژیک برای فروش و خرید مستقیم محصولات از طریق رسانههای اجتماعی است. امروزه رسانههای اجتماعی فقط مکانی برای تبلیغات بهحساب نمیآیند. کسبوکارهای اینترنتی مختلف مانند خردهفروشها رسانههای اجتماعی را بهعنوان ابزاری برای انجام تبلیغات کلیکی، انتشار بنرهای تبلیغاتی، افزایش نرخ تبدیل و ارتقای فروش استفاده میکنند.

استراتژیهای انواع سوشال کامرس به کاربران این امکان را میدهد که به سایتهای تجارت الکترونیک وابسته نباشند. در عوض مستقیماً از فروشگاههای راهاندازیشده در رسانههای اجتماعی خرید کنند.
علت رشد انواع سوشال کامرس چیست؟
هرچه فرآیند پرداخت طولانیتر شود، احتمال از دستدادن تعامل و رهاکردن خریداران بیشتر میشود. این در حالی است که فروشگاههای تمام وقت شبکههای اجتماعی کسبوکارها و وجود شرایطی برای خرید مستقیم مشتریان از همان صفحات رسانههای اجتماعی امکان تعامل سازندهتر را بالا نگه میدارد. و میزان نرخ پرش (Bounce Rate) را کاهش میدهد.
انواع سوشال کامرس فرصتهای جدیدی برای خردهفروشان فراهم میکند. اما سؤال اینجاست که فروشگاههای شبکههای اجتماعی سایت هم دارند یا صرفاً در رسانههای اجتماعی فعالیت دارند؟
تجارت اجتماعی چگونه کار میکند؟
نحوه عملکرد تجارت اجتماعی به این صورت است که به برندها اجازه میدهد محصولات و خدمات خود را در قالب محتوای شبکههای اجتماعی به نمایش بگذارند. در این زمان، کاربران فعال در شبکههای اجتماعی میتوانند با حضور در صفحات مورد علاقه خود با انواع برندها آشنا شده و با آنها تعامل داشته باشند.
توجه داشته باشید که انواع سوشال کامرس که در ادامه معرفی میکنیم با پلتفرمهای تجارت الکترونیک که همان وبسایت فروشگاههای اینترنتی برندهاست، فرق دارد. اما این دو مفهوم با هم در ارتباط هستند تا مشتریان برای خرید محصولات مورد نظر به راههای مختلف دسترسی داشته باشند.
برخی از استراتژیهای تجارت اجتماعی بهطور خاص مربوط به ویترین فروشگاهی شبکههای اجتماعی خاص هستند. این استراتژیها که منحصربهفرد هستند باعث افزایش نرخ تبدیل و فروش محصولات برندها در همان شبکههای اجتماعی نسبت به سایت فروشگاههای اینترنتی آنها میشوند.

دلیل اصلی موفقیتآمیز و سودآور بودن تجارت اجتماعی سرعت و سهولت بیشتر مشتریان در شناخت و اعتماد به برندها و خرید از آنهاست.
مزایای استفاده از انواع سوشال کامرس در آینده چیست؟
پلتفرمهای شبکههای اجتماعی فرصت بسیار خوبی را به کسبوکارهای حوزههای مختلف ارائه میدهند. با این حال به این موضوع بپردازیم که چگونه استفاده از انوع سوشال کامرس چه تأثیری بر تجارت میگذارند و چرا به نفع کسبوکارهای اینترنتی است که در تجارت اجتماعی سرمایهگذاری کنند.
بیشتر بخوانید: آشنایی با روندهای تجارت اجتماعی برای توسعه تجارت الکترونیک |
رشد مداوم مخاطب
میلیاردها کاربر از انواع شبکههای اجتماعی برای تعامل با برندها، افراد مشهور، اینفلوئنسرها و به طور کلی سایر کاربرام استفاده می کنند. این موضوع باعث شده است که شبکههای اجتماعی با کمک الگوریتمهای خود کسبوکارها و کاربرانی که میتوانند مشتریان وفادار این کسبوکارها شوند را به همدیگر معرفی میکند. در نتیجه برندها میتوانند محصولات خود را با احتمال بیشتری بفروشند و از این فرصت برای سودآوری بیشتر استفاده کنند.

رشد مداوم مخاطبان با کمک تبلیغات کلیکی امکان افزایش ترافیک سایت و نرخ تبدیل را فراهم میکند. بنابراین بزرگترین روند تجاری در حوزه دیجیتال، با استفاده از استراتژیهای تجارت اجتماعی برای کسبوکار امکانپذیر خواهد بود.
رتبهبندی بالاتر در موتورهای جستجو
رتبه بالا در موتورهای جستجو از طریق تبلیغات غیرمستقیم با سهولت بیشتری انجام میشود. در این راستا تجربهکاربری نقش مهمی در جذب کاربران و تعامل اعتماد برای برندها دارد. افزایش ترافیک در وبسایت بر رتبه بندی SERP کسبوکارها تأثیر چشمگیری میگذارد.
از طرفی تعامل کاربران با کارشناسان شبکههای اجتماعی برندها باعث نمیشود که تعامل با سایتها را رها کنند. درواقع انواع سوشال کامرس و استراتژیهای آنها باعث ارتقای رتبه سایتها در نتایج جستجوی گوگل و سایر موتورهای جستجو میشود.
ویژگی اشتراکگذاری پست و استوریها در پلتفرمهای مختلف شبکههای اجتماعی به کسبوکارها کمک میکند که کاربران بیشتری درباره برندها آگاهی داشته باشند. برای مثال شما در اینستاگرام فروشگاه اینستاگرامی خود را راهاندازی میکنید و پست و استوریهای جذاب شما بهواسطه مشتریان وفادارتان دستبهدست میشود.
این راهکار باعث میشود که افراد بیشتری به فروشگاه شما سر بزنند. اگر برای خرید الزاماً باید به سایت بروند، شما میتوانید سایت خود را نیز به کاربران و مشتریان بیشتری معرفی کنید. درنتیجه ترافیک و نرخ تبدیل افزایش مییابد.
در این راستا کسبوکارها باید از قابلیتهایی مانند لایک، اشتراکگذاری، کامنتدادن استفاده کنند تا بازخورد مستقیم کاربران را دریافت و استفاده کنند..
اصالت
برندهای زیادی در سراسر دنیا وجود دارد و وقتی برندی شناختهشده نیست، مردم بهراحتی به آن اعتماد نمیکنند. پس چاره چیست؟ در پاسخ باید بگوییم حضور در شبکههای اجتماعی و تعامل سازنده با مردم این فرصت را به کسبوکارها میدهد تا برندهای خود را معرفی کرده و اعتماد کاربران را جلب کنند.
این نکته باعث میشود که مردم برندهای موردنظر خود را در چند شبکه اجتماعی جستجو کنند مطمئن شوند که آیا فروشگاه آنلاین تقلبی یا معتبر است.
استفاده از استراتژیهای انواع سوشال کامرس به کسبوکارها کمک میکند تا با کاربران شبکههای اجتماعی ارتباط بهتری برقرار کنند. در این راستا قابلیت اشتراکگذاری، کامنتدادن و لایککردن برای کسبوکارها و مشتریان قابل استفاده است.
با کمک این قابلیتها میتوان موفقیت بیشتری در دیجیتال مارکتینگ بهدست آورد. مردم هم میتوانند ببینند که چگونه به سؤالات پاسخ داده میشود و راهحل ارائهشده چگونه باعث بهبود شرایط کسبوکارهاست.
وفاداری و حفظ مشتری
حفظ افراد از طریق صفحات شبکههای اجتماعی با کمک تجارت اجتماعی آسانتر میشود زیرا فضایی برای کسبوکارها فراهم میشود که در آن شما دائماً با خریداران در تعامل مژثر باشند. برای برقرای تعامل منظم باید از پستها و استوریها و موارد دیگر بهرهمند شد.

باید توجه داشته باشید که طیف وسیعی از محتوا و مطالب وجود دارند که کسبوکارها با کمک آنها میتوانند اعتماد کاربران را جلب کرده و آنها را به مشتریان وفادار تبدیل نمایند.
انواع سوشال کامرس چیست؟
در ادامه انواع سوشال کامرس که برندها میتوانند برای موفقیت در دیجیتال مارکتینگ استفاده کنند را معرفی میکنیم:
لینکهای «اکنون خرید کنید»
هر برند میتواند محصولاتی را در پستها یا استوریهای خود به اشتراک بگذارد که موجود باشند و لینک «خرید کنید» داشته باشند. این امر کاربران را به خرید محصولاتی که در صفحه فروشگاه شبکهای اجتماعی برند یا سایت آنها قرار دارد، هدایت میکند.
برای مثال پینهای محصولات در پینترست (Pinterest) به برندها این امکان را میدهد که از تصاویر کالاهای خود که در کنار لینکهای خرید آنلاین قرار دارند، برای خرید استفاده کنند. کاربران میتوانند این موارد را با پین کردن آنها به بردهای شخصی خود به اشتراک بگذارند و خرید کنند.
ویدیوها
در اینستاگرام، تیکتاک یا فیسبوک، ویدیوها به برندها اجازه میدهند ویژگیهای محصولات را هایلایت کرده و خصوصیات محصولات را با توجه به کاتالوگ محصولات خود به روشهای مرتبطتر ارائه دهند. این امر میتواند مشتریان را به خرید محصولات خود تشویق کند.
اینفلوئنسر مارکتینگ
برندها میتوانند با اینفلوئنسرها همکاری کنند و محصولات یا خدمات را در انواع شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارند و مشتریان را به تعامل با سایت برند سوق دهند. این شکل از بازاریابی به برندها اجازه میدهد تا از اعتبار ارتباط مشتریان با اینفلوئنسرها برای تبلیغ محصولات خود استفاده کنند.
محتوای تولید شده توسط کاربر
برندها ممکن است کاربران را تشویق کنند تا محتوای مربوط به محصولات یا خدمات خود را بهعنوان یک استراتژی بازاریابی تولید کنند. آنها اغلب این کار را با راهاندازی چالشهای محتوای تولید شده توسط کاربر (UGC) همراه با هشتگها، هدایا یا نظرسنجیهای مختلف انجام میدهند. مشتریان به این طریق تشویق میشوند به سؤالاتی که تخفیف دارند، پاسخ دهند.
ایجاد و اشتراکگذاری محتوای مرتبط با یک برند توسط کاربران، باعث اطلاعرسانی بیشتر درباره برند میشود. همچنین به برندها اجازه میدهد تا دادههای ارزشمندی را در مورد مشتریان خود جمعآوری کنند. زیرا این دادهها به برندها این امکان را میدهد پیشنهادات بهتری برای مخاطبان خود داشته باشند.
سرویس همکاری در فروش (Affiliate Marketing)
سرویس همکاری در فروش یا افیلیت مارکتینگ یک استراتژی بازاریابی با رشد سریع است که در آن کسبوکارها از اشخاص ثالث برای تبلیغ محصولات خود استفاده میکنند و براساس کمیسیون به آنها کارمزد میدهند.
برندها به وبلاگنویسان یا اینفلوئنسرها مأموریت میدهند تا محصولات خود را در پستهای وبلاگ اختصاصی تبلیغ یا بررسی کنند. برندها در تلاش برای افزایش فروش، لینکهایی را در پستها قرار میدهند. شرکای افیلیت مارکتینگ هم درصدی از فروش از پستهای وبلاگ را برمیدارند.

آینده انواع سوشال کامرس چگونه خواهد بود؟
همانطور که برندها تلاش میکنند تا از تأثرات همهگیری کرونا نجات یابند، باید راههای جدیدی برای برقراری ارتباط با مشتریان نهایی خود بهکار بگیرند و انواع سوشال کامرس یکی از راهکارهایی هستند که فرصت بهبود مارکتینگ را برای آنها فراهم میکنند.
آینده در حال تغییر است و برندها این فرصت را دارند که همزمان با آن تغییر کنند. با افزایش پتانسیل درآمد جمعیت جوانتر، میتوان انتظار داشت که شاهد تغییر بیشتر به دنیای دیجیتال مارکتینگ باشیم.
البته، این بدان معنا نیست که همه کسبوکارها با موفقیت چشمگیری فعالیت خواهند کرد. استفاده از استراتژیهای برندینگ و راهکارهای تجارت اجتماعی در کنار سایر عوامل مؤثر باعث موفقیت در دیجیتال مارکتینگ خواهند شد.
استفاده از انواع سوشال کامرس و اصول دیجیتال مارکتینگ بهطور مناسب باعث موفقیت کسبوکارها خواهد شد.
بیشتر بخوانید: نقش استراتژیهای سوشال کامرس در موفقیت برندها چیست؟ |
کوتاه در مورد انواع سوشال کامرس
- تجارت اجتماعی همان فعالیت تجاری کسبوکارها در شبکههای اجتماعی است.
- فروشگاههای شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک، اینستاگرام و پینترست از تبلیغات کلیکی و همسان برای معرفی محصولات و برندها استفاده میکنند.
- انواع سوشال کامرس امکان ارتباط گستردهتر برندها حتی در وبسایتها را نیز فراهم میکنند.
- تجارت اجتماعی همزمان با دیجیتال مارکتینگ در حال تغییر است.
- کسبوکارهایی که تمام جوانب بازاریابی را در شبکههای اجتماعی در نظر دارند، شانس موفقیت بالاتری دارند.