به جرأت میتوان گفت توانایی تجزیه و تحلیل، ضروریترین مهارت لازم برای بازاریابی محسوب میشود. اهمیت شناخت بازار در شغل بازاریابی به قدری بدیهی است که نیاز به توضیح و تأکید اضافهای ندارد. اما ممکن است برای شما سؤال باشد که منظور از توانایی تحلیل چیست و با کسب چه مهارتهایی میتوانید قدرت تجزیه و تحلیل خود را افزایش دهید؟
زمانی که آگهیهای استخدام و جذب نیروی همکار در حوزههای مختلف بازاریابی را بررسی میکنید، به احتمال زیاد به مهارتهایی همچون تفکر خلاق، انعطافپذیری و قدرت حل مسئله برخوردهاید.
در این مطلب، تعریف سادهای از توانایی تجزیه و تحلیل و مجموعه مهارتهای مرتبط با آن ارائه خواهد شد. سپس کاربرد هر یک از این مهارتها در حوزههای مختلف بازاریابی شرح داده شده و توصیههایی برای تقویت توانایی تجزیه و تحلیل ارائه خواهد شد. همچنین در پایان، نکات مفیدی برای اضافه کردن مهارت لازم برای بازاریابی در رزومه مطرح خواهد شد.
توانایی تجزیه و تحلیل، یک مهارت لازم برای بازاریابی محسوب میشود. تفکر انتقادی، تحلیل داده، حل مسئله، تفکر خلاق، تعامل و مشارکت از جمله مهارتهایی هستند که در مجموع قدرت تجزیه و تحلیل شما را افزایش میدهند.
مهارت تجزیه و تحلیل به زبان ساده
احتمالاً حداقل یک بار حل کردن مکعب روبیک را امتحان کرده باشید. در این صورت حتماً میدانید برای اینکه بتوانید رنگها را به درستی با هم مچ کنید، نیاز به قدرت حل مسئله، استدلال منطقی، درک روابط علت و معلولی و در نهایت شناسایی الگوها دارید.
حل یک مکعب روبیک، با طی سلسله گامهای منطقی، یک مثال معروف و روزمره از بهکارگیری مهارتهای تجزیه و تحلیل برای حل مسئله محسوب میشود.
در بازار کار فعلی، از هر ۴ شغل، حداقل یک شغل مستلزم داشتن مهارتهای مرتبط با تحلیل است. بسیاری از شرکتها، به دنبال استخدام نیروهایی هستند که قدرت تحلیل بالایی دارند.
زیرا این موضوع نشان میدهد که فرد مورد نظر از توانایی استدلال منطقی و استفاده از دادهها برای تصمیمگیری آگاهانه برخوردار است. توانایی تجزیه و تحلیل، در فهرست مهارتهای مورد نیاز برای کار در قرن ۲۱ در ردههای بسیار بالایی قرار دارد.
توانایی شناخت مسئله و پیدا کردن راهحل مناسب، یک مهارت ضروری برای افزایش بهرهوری در شغل بازاریابی محسوب میشود. این موضوع به این معنی است که شما باید تمامی جزئیات یک مسئله یا مشکل را به دقت زیر نظر داشته و کاملاً آن را درک کنید.
این توانایی به شما کمک میکند تا ترندها را شناسایی کنید، سلسله مراحل انجام یک کار را طراحی کنید، و در نهایت راهکار نوآورانهای پیشنهاد کنید. به همین دلیل مهم است که بدانید چرا مهارتهای تجزیه و تحلیل شانس موفقیت شغلی شما را بالا میبرند و چگونه باید این مهارت لازم برای بازاریابی را در خودتان پرورش دهید.
بسیاری از کارشناسان بازاریابی، هرگز در مسابقات حل معمای روبیک شرکت نخواهند کرد. با این حال، توانایی حل پازلهایی مشابه مکعب روبیک، یک مهارت لازم برای بازاریابی محسوب میشود.
تجزیه و تحلیل یا تفکر انتقادی؟
پیش از معرفی انواع مهارتهای مرتبط با آنالیز و تحلیل، بهتر است تفاوت مهارتهای تجزیه و تحلیل (analytical skills) را با تفکر انتقادی (critical thinking) بررسی و بیان کنیم. تجزیه و تحلیل فرآیندی است که طی آن فرد با به کارگیری تفکر منطقی به یافتن الگوها میپردازد، ایدههای مختلف را مطرح میکند و دادههای موجود را تجزیه میکند.
بنابراین تصمیم نهایی، بر اساس اطلاعات موجود اتخاذ میشود. یکی از مهارتهای ضروری مورد نیاز در فرآیند تجزیه و تحلیل، تفکر انتقادی است. به احتمال زیاد، شما بیشتر از آنچه که متوجه باشید در زندگی خود از تفکر انتقادی بهره میگیرید. به عنوان مثال:
- زمانی که مطلبی را از زبان کسی میشنوید، از او میپرسید که اطلاعات ارائه شده بر اساس دادههای حقیقی هستند یا تنها نظر شخصی آن فرد
- مشکلات را به ابعاد مختلف تقسیم میکنید تا علتهای پشت آن را پیدا کنید
- به جای اتکا به حس ششم، از دادههای موجود برای تجزیه و تحلیل استفاده میکنید
- تصمیمات مشخص و منطقی و هدفمند اتخاذ میکنید
آن دسته از کارشناسان بازاریابی که تفکر انتقادی قدرتمندی دارند، معمولاً قضاوت منطقیتر و معقولتری داشته و برای هر تصمیم خود به خوبی فکر میکنند. آنها از حقایق و استدلالهای منطقی برای پشتیبانی افکار خود بهره میگیرند. این کار به تصمیمگیری هوشمندانه منجر شده و موفقیت مجموعهٔ کاری آنها را افزایش میدهد.
در حقیقت، مهارت تجزیه و تحلیل، شامل مجموعهای از مهارتهای متعدد است و تفکر انتقادی یکی از این مهارتهاست.
تفاوت مهارتهای آنالیز حرفهای با توانایی تجزیه و تحلیل
یکی از نکات مهمی که بهتر است در این مطلب به آن اشاره شود، تفاوت مهارت تجزیه و تحلیل به صورت عمومی با دانش حرفهای تحلیل بازار است. برخی مشاغل در حوزهٔ بازاریابی، همچون تحلیلگر تحقیقات بازاریابی (Market research analyst)، مستلزم کسب دانش آنالیز حرفهای هستند.
مهارتهای تجزیه و تحلیل عمومی، جزء مهارتهای فردی محسوب میشوند. در حالیکه آنالیز حرفهای، نیازمند کسب دانش تخصصی بوده و یکی از مهارتهای فنی به حساب میآید.
یک آنالیزور باید آموزش تخصصی در حوزهٔ تحلیل گوگل آنالیتیکس و کار با نرمافزارهای آماری دیده باشد. همچنین مهارتهایی نظیر گردآوری دادهها و ارائه حرفهای یافتهها به کارفرما برای بسیاری از مشاغل آنالیز بازاریابی ضروری هستند.
اما آنچه در این مطلب مورد توجه ماست، دانش تخصصی آنالیز داده نیست. بلکه مهارتهای فردی و عمومی است که هر فردی باید به تناسب شغل خود از آن بهره ببرد.
بیشتر بخوانید: با مهارتهای ضروری برای بازاریابی دیجیتال آشنا شوید |
معرفی ۶ مهارت لازم برای بازاریابی
هر ردهٔ شغلی، مهارتهای آنالیز خاص خود را نیاز دارد و کارشناسی مارکتینگ نیز از این قضیه مستثنی نیست. در این بخش به معرفی شش مهارت ضروری برای کارشناسان بازاریابی به منظور افزایش قدرت تجزیه و تحلیل میپردازیم.
تفکر انتقادی
در یک بیان ساده، تفکر انتقادی به معنی سؤال کردن در مورد یک ایده و یا آزمودن علت وجود یک مشکل است. وقتی از خودمان بپرسیم چرا این مشکل وجود دارد، و یا چرا این کار را به این شکل انجام میدهیم و نه به شکلی دیگر، در حقیقت از تفکر انتقادی استفاده کردهایم.
تفکر انتقادی، یک مهارت لازم برای بازاریابی محسوب میشود. زیرا فرد را قادر میسازد تا مشکلاتی را حل کند که دیگران آن را غیرقابل حل به حساب میآورند. همچنین با این مهارت شما قادر خواهید بود کارهایتان را به شکلی انجام دهید که با صرفجویی در زمان، هزینه یا زحمت همراه باشد. به طور کلی، داشتن تفکر انتقادی برای هر نوع شغلی مفید است، اما در بازاریابی یک ضرورت اجتنابناپذیر محسوب میشود.
برخی از زمینههای کاربرد تفکر انتقادی در بازاریابی عبارتند از:
- تصمیمگیری (Decision-making)
- بهسازی محتوا و برند (Content and brand auditing)
- الویتبندی (Prioritization)
- عیب یابی و رفع مشکل (Troubleshooting)
- آنالیز موردی (Case analysis)
- یافتن تطابق میان رویدادها (Correlation)
- تفسیر داده (Data interpretation)
- قضاوت (Judgment)
- آنالیز تحقیقات بازار (Market research analysis)
تحلیل داده
به گفتهٔ یکی از مدیران شرکت گوگل، عصر حاضر به کسبوکارهایی تعلق دارد که به جای اتکا بر حدس و گمانهای خود، بر اساس دادههای موجود تصمیمگیری میکنند. تفسیر دادهها، کاری فراتر از گردآوری و خواندن اطلاعات است. منظور از تحلیل داده این است که با توجه به اطلاعات موجود، الگوهای رفتاری جامعهٔ هدف خود را کشف کنید و متوجه شوید که حرکت بازار به چه سمتی است.
توانایی تحلیل داده به شما کمک میکند از حجم انبوهی از اطلاعاتی که بیمعنی به نظر میرسند، چشماندازهای کاربردی را استخراج کنید. شما در نهایت میتوانید نتایج تحلیلهای خود را در اختیار تیم تصمیمگیری قرار دهید. در آگهیهای جذب بازاریاب، این مهارت با عناوین مختلفی به چشم میخورد. در ادامه به برخی از رایجترین زمینههای کاری بازاریابها که به تحلیل داده مربوط میشوند اشاره میکنیم.
- آنالیز نرخ بازگشت سرمایه (ROI Analysis)
- تحلیل سوات (SWOT Analysis)
- مصورسازی داده (Data Visualization)
- بازشناخت الگو (Pattern Recognition)
- تحلیل فرآیند (Process Analysis)
- تحقیق صنایع و بازار (Industry and market research)
- مهارتهای ارائه (Presentation Skills)
- اندازهگیری رضایت مشتری (Measuring Customer Satisfaction)
- آنالیز بازاریابی (Marketing Analytics)
- استراتژیهای دستهبندی مشتریان (Customer Segmentation Strategies)
- تجزیه و تحلیل پیش بینی کننده (Predictive Analysis)
تفکر خلاقانه
مجموعه مهارتهای تجزیه و تحلیل در نهایت به تصمیمگیری منطقی و مبتنی بر اطلاعات موجود منتهی میشوند. با این حال، این موضوع به معنی نفی نقش خلاقیت در حل مسئله نیست. برعکس، تفکر خلاقانه یک مهارت لازم برای بازاریابی محسوب شده و اهمیت ویژهای در این حوزهٔ شغلی دارد. شعاری در میان برخی مدیران وجود دارد که میگوید «اولین جواب، جواب نیست!». این شعار بیانگر اهمیت خلاقیت در فرآیند حل مسئله است.
مطالعات روی آگهیهای استخدام و جذب نیرو نشان میدهد که تفکر خلاقانه در میان یکی از ۲۰ مهارت ضروری برای بازار کار امروزی محسوب میشود.
تلاش برای یافتن جوابهای دیگری به جز جواب اول، به شما کمک میکند تا مسئله را از ابعاد مختلفی مشاهده کنید. کارشناسان بازاریابی که از مهارت بالایی در حوزهٔ تفکر خلاقانه برخوردار هستند، همواره تلاش میکنند راه حلهایی را پیدا کنند که در ابتدا دور از ذهن به نظر میرسد.
این مهارت به شما کمک میکند با فکر کردن به موقعیتهایی که دیگران به سادگی از کنار آن عبور کردهاند، کارهای خود را به شیوهٔ متفاوتی انجام دهید. ارتقاء مهارتهای تفکر خلاق، در حوزههای مختلفی از کار برای شما مفید خواهد بود. در ادامه به برخی از مهمترین موارد اشاره میکنیم.
- ایدهپردازی (Ideation)
- همکاری و مشارکت (Collaboration)
- تطبیقپذیری (Adaptability)
- بودجه بندی (Budgeting)
- بهینهسازی محتوا برای موتورهای جستجو (SEO)
- برنامهریزی استراتژیک (Strategic Planning)
- تجدید ساختار سازمانی (Organizational Restructuring)
- ساخت مدلهای پیشبینی (Predictive Modeling)
- توسعهٔ کمپین (Campaign Development)
- برندسازی (Branding)
قدرت حل مسئله
توانایی حل مسئله، به عنوان مهارت لازم برای بازاریابی، به طور مکرر و در مواجهه با شرایط مختلف مورد نیاز قرار خواهد گرفت. تصمیمگیری در مورد اینکه چگونه به یک کامنت تند در شبکههای اجتماعی پاسخ دهید، توزیع بودجهٔ تبلیغات، الویتبندی در خصوص زمینههای شغلی جدیدی که باید به مجموعهٔ کاری اضافه شوند؛ از جمله مثالهایی از موقعیتهایی هستند که شما برای عبور از آنها به مهارت حل مسئله نیاز دارید.
در طول مسیر شغلی خود به عنوان کارشناس بازاریابی، به طور مکرر با موقعیتهایی که مثال زده شد روبهرو شده و قدرت حل مسئلهٔ شما به چالش کشیده خواهد شد. در ادامه به برخی از مهمترین مهارتهای مورد نیاز برای یک بازاریاب که به حل مسئله مربوط میشوند اشاره خواهیم کرد.
- تحقیق کردن (Research)
- گردآوری داده (Data Collection)
- الویتبندی (Prioritization)
- کنترل و بررسی دقت (Checking for accuracy)
- خطرپذیری (Risk taking)
- توجه به جزئیات (Attention to details)
- قابلیت اعتماد و اتکا (Dependability)
- تیمسازی (Team building)
- منطق و استدلال (Logic and reasoning)
- سازماندهی (Organization)
- مدیریت بحران (Crisis management)
تعامل
قدرت تعامل مؤثر، یکی از ضروریترین مهارتهایی است که در هنگام جذب کارشناس بازاریابی مورد توجه قرار میگیرد. اهمیت مهارت لازم برای بازاریابی کاملاً روشن است. به عنوان یک کارشناس حرفهای بازاریابی، شما باید بتوانید ایدههای خود برای یک پروژه را بیان کرده یا به مدیران و مشتریان خود بازخورد مناسبی ارائه دهید.
تعامل شفاف و سازنده، به شما کمک میکند تا در هنگام برگزاری کمپینها، توجه افراد را روی کسبوکار و هدف مورد نظرتان متمرکز کنید. همچنین در موقعیتهای اجتنابناپذیر، قدرت بیان بیشتری برای مذاکره با کارفرما و مشتریان خواهید داشت. در ادامه به چندین مهارت لازم برای بازاریابی در حوزه تعامل اشاره میکنیم.
- توانایی برقراری ارتباط نوشتاری و گفتاری (Written and verbal communication)
- زبان بدن (Body language)
- روابط بین فردی (Interpersonal skills)
- شنوایی فعال (Active listening)
- ارائه و سخنرانی (speach and presentation skills)
- گزارشدهی (Reporting)
- اعتماد بهنفس و وضوح بیان (Confidence and clarity of expression)
- ارائهٔ بازخورد (Sharing feedback)
- واکنشدهی و پاسخگویی (Responsiveness)
- تفویض مسئولیتها (Delegation of responsibilities)
- احترام و همدلی (Respect and empathy)
مشارکت و همکاری
مهارتهای بالا در حوزهٔ مشارکت به تقویت روابط کاری شما منتهی شده و به شما کمک میکنند تا راحتتر به اهداف کوتاه مدت و بلندمدت خود دست پیدا کنید. تقریباً تمامی تیمهای بازاریابی در طول مسیر خود نیاز به مشارکت با تیمهای دیگری همچون تیم فروش، تیم تولید، تیم توسعه کسبوکار و تیم خلاقیت دارند. بنابراین، توانایی مشارکت فعال و سازنده، نقش مهمی در ایجاد همافزایی فعالیتهای همکاران و به ثمر رسیدن تلاشهای تیمی خواهد داشت و به نوعی مهارت لازم برای بازاریابی محسوب میشود.
هوش اجتماعی و همکاری سازنده با دیگران، همچنین کمک میکند که محیط کاری، فضای دوستانهتری داشته باشد و جریان فعالیتها بسیار پویا و روان باشد. از جمله مهارتهای مشارکت در حوزهٔ بازاریابی میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- متقاعدسازی (Persuasion)
- انعطافپذیری (Flexibility)
- مدیریت زمان (Time management)
- مذاکره (Negotiation)
- هوش هیجانی (Emotional intelligence)
- روشنفکری (enlightenment)
- بهبود فرآیند (Process improvement)
- سازگاری با تغییرات (Adapting to change)
- توسعهٔ شبکهسازی (Networking)
چگونه مهارت لازم برای بازاریابی را افزایش دهیم؟
با توضیحاتی که ارائه شد، به اهمیت پرورش قدرت تجزیه و تحلیل به عنوان یک مهارت لازم برای بازاریابی پی برده و با زمینههای کاربرد آن در حوزههای مختلف بازاریابی آشنا شدیم. اما سؤال مهم این است که چگونه خود در تجزیه و تحلیل را به عنوان یک مهارت لازم برای بازاریابی افزایش دهیم؟
بر خلاف مهارتهای فنی که شما میتوانید در یک ساختار مدون به یادگیری آنها بپردازید، مهارتهای نرم چارچوب یادگیری مشخصی ندارند. به عنوان مثال، شما میتوانید با گذراندن یک دورهٔ سئو، دانش فنی لازم در این حوزه را کسب کنید. اما پرورش قدرت حل مسئله یا تفکر خلاق، به این سادگی و با یک دورهٔ آموزشی قابل دستیابی نیست.
خبر خوب این است که مهارتهای نرم همچون تجزیه و تحلیل نیز اکتسابی هستند. با اینکه نمیتوان سلسله مراتب دقیق و قدمهای مشخصی برای دستیابی به مهارت لازم برای بازاریابی تعریف کرد، اما میتوان از طریق تمریناتی سطح بهرهوری در این حوزه را افزایش داد. در ادامه، به مهمترین تکنیکهایی که به شما کمک میکنند مهارتهای تجزیه و تحلیل خود را افزایش دهید میپردازیم.
پرورش توانایی تجزیه و تحلیل همچون تمامی مهارتهای مورد نیاز در بازاریابی، نیازمند صرف زمان و انرژی است.
با کمک دورههای آموزشی آنلاین مهارت لازم برای بازاریابی را افزایش دهید
اغلب مهارتهای مورد نیاز در زمینهٔ تجزیه و تحلیل، جزء مهارتهای عمومی محسوب میشوند که در تمامی مشاغل به کرات مورد نیاز هستند. به همین دلیل، مطالعات و تحقیقات گستردهای در این حوزه صورت گرفته و دورههای آموزشی متعددی برای افزایش مهارت لازم برای بازاریابی منتشر شدهاند.
شما میتوانید از دورههایی که دانشگاههای برتر جهان در پلتفرمهای آنلاین همچون Coursera و HubSpot Academy برگزار میکنند، نهایت استفاده را ببرید. بسیاری از این دورهها به صورت رایگان در دسترس علاقهمندان قرار دارند.
دورههای آموزشی بینالمللی، عموماً با در نظر گرفتن این موضوع که زبان مادری اکثریت مخاطبان، زبان انگلیسی نیست منتشر میشوند. به همین جهت محتوای این دورههای آنلاین، برای افرادی با دانش زبانی متوسط به سادگی قابل فهم است. همچنین بسیاری از مترجمان ایرانی، ترجمههای مربوط به این گونه این دورههای آموزشی را در سایتهای فارسی زبان قرار میدهند.
برای استفاده از دورههای آموزشی آنلاین، در ابتدا مهارت و حوزهای که قصد تقویت آن را دارید مشخص کنید. سپس با یک جستجوی اینترنتی، منابع موجود را گردآوری کنید. در نهایت با توجه به زمان، بودجه و گزینههایی که در اختیار دارید شروع به یادگیری کنید. سعی کنید در هر بازهٔ زمانی، تنها روی یک مهارت تمرکز کنید تا بتوانید نتیجهٔ لازم را از زحمات خود کسب کنید.
برای یافتن دورههای آموزشی ترجمه شده، کافیست مهارت مورد نظر خود را به همراه کلیدواژههای نظیر کورسرا و یودمی جستجو کنید.
الگوبرداری کنید
ممکن است شما کسی را در اطراف خود سراغ داشته باشید که در مذاکره عملکرد فوقالعادهای داشته باشد. یا شاید یکی از همکارانتان همیشه جوابهای فوقالعادهای برای ایمیلهایش دریافت میکند. دقت کردن به نحوهٔ عملکرد این افراد در حین انجام کارهایشان، کمک شایانی به تقویت مهارتهای شما خواهد کرد.
سعی کنید هر آنچه مشاهده میکنید و به نظرتان جالب است یادداشت کنید. اگر به نمونه گزارشها و ایمیلهای فرد دسترسی دارید آنها را برای یادگیری ذخیره کنید.
شما حتی میتوانید گام را فراتر گذاشته و مستقیماً از کسانی که به نظرتان عملکرد مطلوبی در حوزهٔ مورد نظر شما دارند کمک بخواهید. آنها را به گپ زدن در حین نوشیدن قهوه دعوت کنید و در مورد روشهایشان از آنها سؤال بپرسید. به احتمال زیاد، نکات مفیدی از چنین مکالمهای به دست خواهید آورد که به شما در پرورش مهارتهای مورد نظرتان کمک میکنند.
زمانی که یکی از دوستان، همکاران یا حتی رقبای شما عملکرد فوقالعادهای در یک موقعیت نشان میدهند، مشاهدات خود را یادداشت کنید. از یادداشتهای خود در موقعیتهای مشابه برای خودتان استفاده کنید.
برای مواجهه با مشکلات تمرین کنید
نقش بازی کردن، تأثیر فوقالعادهای در بهبود مهارتهای تحلیل و آنالیز دارد. به جای اینکه به مطالعهٔ تئوری در خصوص مهارت لازم برای بازاریابی بسنده کنید، سعی کنید به دنبال ابزارهایی باشید که به شما ایدهٔ عملی بدهند.
متناسب با مهارتی که مد نظرتان است، میتوانید تمرینات مختلفی را در کتاب های مختلف یا با جستجوی آنلاین پیدا کنید. از میان تمرینات موجود، مواردی را که با موقعیت و کسبوکار شما سازگاری بیشتری دارد انتخاب کرده و برای تمرین با دوستان و همکاران مورد اعتماد خود در میان بگذارید.
از سرگرمیهای مناسب برای تقویت مهارتهای تحلیلی خود غافل نشوید
برای سپری کردن اوقات فراغت بهتر است فعالیتهایی را مورد توجه قرار دهید که به تقویت حافظه و تفکر منطقی کمک میکنند. بازیها و سرگرمیهای متعددی وجود دارند که به تقویت مهارتهای ذهنی و تحلیلی شما کمک میکنند و میتوانید بر حسب سلیقه انواع فیزیکی یا آنلاین آنها را انتخاب کنید.
در ادامه به تعدادی از این سرگرمیها که به تقویت مهارت لازم برای بازاریابی کمک میکنند اشاره میشود.
- حل جدول سودوکو
- حل پازلهای تصویری
- بازیهای فکری چندنفره همچون منچ، شطرنج و تخته نرد
- بازیهای فکری آنلاین (اپهایی نظیر Lumasity، Elevate و Peak)
- حل جدول کلمات
درج مهارت لازم برای بازاریابی در رزومه
پس از انتخاب مهارتهای ضروری مورد نیاز خود در شغل بازاریابی و تمرین کافی، زمانی که احساس کردید توانایی کافی در زمینهٔ مورد نظرتان کسب کردهاید از اضافه کردن آن به رزومه غافل نشوید.
یک رزومه کارشناس بازاریابی باید به طور متوسط در بر دارندهٔ ۱۰ الی ۲۰ مهارت، به صورت ترکیبی از مهارتهای فردی و حرفهای باشد. توصیه میشود حدود ۵ الی ۱۰ مهارت در حوزهٔ مهارتهای تحلیلی را در رزومهٔ خود داشته باشید.
برای پررنگ کردن یک مهارت لازم برای بازاریابی در رزومهٔ خود، به خواستههای شغل مورد نظر دقت کنید. به عنوان مثال، فرض کنید شغلی به مدیریت حسابهای شبکههای اجتماعی یک شرکت مرتبط باشد. در این صورت بهتر است مهارتهای تعامل و مشارکت خود را در رزومه پررنگتر کنید زیرا این شغل مستلزم ارتباط با گروههای کاری مختلف یک شرکت است.
جمعبندی
- توانایی تجزیه و تحلیل، یک مهارت لازم برای بازاریابی محسوب شده و میتواند نقش پررنگی در پیشرفت شما به عنوان یک کارشناس بازاریابی داشته باشد.
- مهارت تجزیه و تحلیل، به مجموعهای از مهارتهای مختلف اشاره میکند که شما را قادر میسازد یک موضوع را بر اساس دادهای موجود از ابعاد مختلفی مورد بررسی قرار داده و در نهایت یک پاسخ بهینه و خلاقانه برای حل مشکل پیدا کنید.
- تفکر انتقادی، تفکر خلاقانه، حل مسئله، تعامل، مشارکت و تحلیل داده؛ ۶ مهارت لازم برای بازاریابی هستند که در این مطلب معرفی شدهاند.
- با گذراندن دورههای آموزشی، الگوبرداری از همکاران موفق و بهرهگیری از تمرینهای عملی میتوانید مهارتهای فردی خود در حوزهٔ تحلیل را بالا ببرید.
- صرف اوقات فراغت با بازیهای فکری و تحلیلی همچون سودوکو، منچ و شطرنج و بازیهای فکری آنلاین، یک روش آسان برای بالا بردن مهارتهای تحلیلی و ذهنی به طور کلی است.
- به عنوان یک کارشناس بازاریابی، بهتر است حدود ۵ الی ۱۰ مهارت مرتبط با تجزیه و تحلیل در رزومه شما ذکر شود. برای پررنگ کردن یک مهارت لازم برای بازاریابی در رزومه، به اقتضای شغل مورد درخواست خود توجه کنید.