آموزش کامل ساخت نقشه سایت با افزونه Rank Math

آموزش کامل ساخت نقشه سایت با افزونه Rank Math

نقشه سایت یا Site Map، یک فایل XML است که آدرس تمامی صفحات سایت شما در آن درج شده است. ساخت و ثبت این فایل در گوگل سرچ کنسول، شانس...

فرزانه فتحی

نوسته شده در دی ۱۴, ۱۴۰۰

اشتراک گذاری:

آموزش مراحل ساخت نقشه سایت با افزونه Rank Math

نقشه سایت یا Site Map، یک فایل XML است که آدرس تمامی صفحات سایت شما در آن درج شده است. ساخت و ثبت این فایل در گوگل سرچ کنسول، شانس پیدا شدن محتوای وب‌سایت توسط گوگل را افزایش داده و به بهبود سئوی سایت کمک می‌کند.

در این مطلب، به آموزش کامل ساخت نقشه سایت با کمک افزونه Rank Math پرداخته و به نکات تکمیلی و مهم در این زمینه اشاره خواهیم کرد. همچنین مراحل ثبت نقشه سایت در گوگل سرچ کنسول آموزش داده خواهد شد.

ساخت نقشه سایت برای معرفی یک وب‌سایت به موتورهای جستجو، به مثابهٔ ایجاد فهرست مطالب یک کتاب برای معرفی سریع محتوای آن کتاب به خوانندگان است.

نقشه سایت (Site Map) چیست و چه کاربردی دارد؟

نقشه سایت یا Site Map، یک فهرست کامل از آدرس صفحات و محتویات وب‌سایت شما در قالب یک فایل XML است که با کمک آن، می‌توانید سایت‌تان را به نحو مؤثرتری به موتورهای جستجو معرفی کنید. فایل XML نقشه سایت، تمامی لینک‌های داخلی، آدرس تصاویر، ویدیوها و سایر انواع محتوای موجود در سایت شما را در برمی‌گیرد.

با آپلود کردن این فایل در گوگل سرچ کنسول، می‌توانید به گوگل کمک کنید تا محتوای منتشر شده در سایت شما را راحت‌تر پیدا کرده و در نتایج جستجو، به کاربران نشان دهد.

ذکر یک نکته در این مرحله حائز اهمیت است و آن اینکه گوگل، همچون دیگر موتورهای جستجو، به محض اینکه لینکی به سایت شما مشاهده کند، به صورت خودکار وارد وب‌سایت شده و به جستجوی محتوای سایت می‌پردازد.

بنابراین، شما برای ایندکس شدن صفحات وب‌سایت‌تان و ظاهر شدن در نتایج جستجوی گوگل، نیازی به ساخت نقشه سایت و یا ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول ندارید. کاربرد این ابزار، افزایش سرعت دیده شدن صفحات سایت و متحواها توسط گوگل است.

نقشه سایت (XML) ساخته شده توسط کاربر، صرفاً یک پیشنهاد به موتور جستجوی گوگل برای شناسایی بهتر محتوایات سایت است. ساخت و ثبت این فایل، به معنای تأیید قطعی آن از جانب گوگل نیست.

مراحل ثبت نقشه سایت در گوگل سرچ کنسول

در صورتی که در طی مراحل تنظیمات و پیکربندی اولیه افزونه Rank Math، این پلاگین‌ را به حساب سرچ کنسول خود متصل کرده باشید، تغییرات نقشهٔ سایت به صورت خودکار در سرچ کنسول ثبت خواهد شد. در غیر این صورت، لازم است مراحل اضافه کردن نقشه‌ سایت به حساب گوگل سرچ کنسول را به صورت دستی طی کنید.

  1. لینک مربوط به نقشه سایت ساخته شده با افزونه Rank Math را کپی کنید. این لینک، در تنظیمات ماژول Sitemap، در سربرگ تنظیمات عمومی، در بالاترین قسمت صفحه درج شده است.
  2. وارد حساب کاربری گوگل سرچ کنسول مربوط به وب‌سایت‌تان شوید و در منوی سمت چپ، گزینهٔ Sitemaps را انتخاب کنید.
  3. در صفحهٔ باز شده، کادری تحت عنوان «Add a new sitemap» وجود دارد. لینک کپی شده را در این قسمت جایگذاری کرده و بر روی دکمهٔ Submit کلیک کنید.
  4. در ابتدا ممکن است با یک خطا مواجه شوید، اما بعد از گذشت چند روز، گوگل ایندکس کردن صفحات بر اساس نقشه سایت را آغاز خواهد کرد.
مراحل ثبت نقشه سایت در سرچ کنسول گوگل

پس از ساخت نقشه سایت، مرحلهٔ ثبت لینک فایل XML در گوگل، تنها یک بار طی می‌شود. افزونه Rank Math، با هر بار تغییر در محتوای وب‌سایت شما، به طور خودکار تغییرات صورت گرفته را در نقشه سایت اعمال خواهد کرد و نیاز به اقدام خاصی از جانب شما وجود ندارد.

جمع‌بندی

  • قبل از هرچیز برای ساخت سایت فروشگاهی حرفه ای می‌توانید از پادروشاپ استفاده کنید و از خدمات ویژه آن بهره‌مند شوید.
  • ساخت نقشه سایت (Sitemap)، به دلیل دسته‌بندی و معرفی مؤثر محتوای وب‌سایت شما به موتورهای جستجو، می‌تواند نقش چشمگیری در بهبود رتبه سایت داشته باشد.
  • برای ساخت نقشه سایت با افزونه Rank math، کافیست در تنظیمات سریع این پلاگین، گزینهٔ نقشه‌های سایت را فعالسازی کرده و از طریق ماژول Sitemap، تنظیمات پیشرفته برای این منظور را اعمال کنید.
  • تنظیمات پیشرفته پلاگین Rank Math برای ساخت نقشه سایت، از سه بخش عمومی، انواع پست‌ها، و طبقه‌بندی‌ها تشکیل می‌شود. از طریق این تنظیمات می‌توانید ساختار کلی نقشه سایت را تعیین کرده و انواع پست‌ها، صفحات و دسته‌بندی‌های دلخواه‌تان برای درج در نقشه سایت را تعیین کنید.
  • پس از ساخت نقشه سایت، با ثبت آن در سرچ کنسول گوگل، می‌توانید سرعت دیده شدن محتواها و صفحات جدیدتان توسط این موتور جستجو را افزایش دهید.

فرزانه فتحی

نوسته شده در دی ۱۴, ۱۴۰۰

اشتراک گذاری:

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

در این مطلب بخوانید:

Table of Contents

آخرین مطالب