پس از جنگ جهانی دوم بود که مفهوم لجستیک به صورت اساسی دچار تحول شد و به مرور به شکل امروزی در آمد. در این مسیر موارد بسیاری باعث شد تا کار لجستیک پیشرفت کند و به صورت بهتری بتوان آن را انجام داد. اینترنت اشیا در لجستیک را باید یکی از مواردی دانست که تأثیر بسیاری در مسیر پیشرفت این صنعت گذاشت.
اینترنت اشیا در حقیقت شبکهای است که تمام اشیا فیزیکی در آن توسط برچسبهای رادیویی نشانهگذاری شده و شناسایی میشوند. همین امر باعث شد تا کار جابهجایی کالاها شکلی جدید به خود بگیرد و به صورتی بهتر انجام شود. در این مطلب از پادرو قصد داریم در خصوص اینترنت اشیا در لجستیک و کاربردهای آن نکاتی را مطرح کنیم. با ما تا انتها همراه باشید.
اینترنت اشیا در لجستیک چیست؟
اینترنت اشیا یک شبکه بزرگ تشکیل شده از انواع اشیاست. مهم نیست این اشیا طبیعی باشند یا به دست انسان ساخته شده باشند. با استفاده از اینترنت اشیا، سنسورهای متفاوت و هوش مصنوعی میتوان کار لجستیک را به صورت بهتری انجام داد. با استفاده از این تکنولوژی میتوانید روی روند تأمین، انبارداری، توزیع و برخی موارد دیگر نظارت بیشتری داشته باشید تا میزان بهرهوری مجموعه افزایش مناسب داشته باشد.
اینترنت اشیا در لجستیک به معنی بررسی وضعیت کالاها، وسایل و ناوگان با استفاده از سنسورهایی هوشمند است.
نقش اینترنت اشیا در لجستیک
پیشرفت تکنولوژی و نیاز افراد به کالاها و خدمات گوناگون باعث شد تا جابهجایی کالاها هر روز پیشرفتهتر از دیروز شود. اینترنت اشیا در لجستیک را باید یکی از مواردی دانست که در پیشرفت و بهبود این صنعت نقش بسیار مهمی بازی کرده است. از مهمترین کارهایی که توسط اینترنت اشیا در لجستیک میتوان انجام داد، باید به موارد زیر اشاره کرد.
- بررسی زنجیره تأمین
- ردیابی وسایل نقلیه مورد استفاده در جابهجایی کالا
- بررسی و مدیریت موجودی
- ایمنسازی حملونقل
- خودکارسازی فرایندها
موارد گفته شده تنها بخشی از نقش و کاربرد اینترنت اشیا در لجستیک است. بسیاری از مجموعهها با استفاده از اینترنت اشیا به نوآوریهای جدیدی در جهت بهبود کارهای خود اقدام میکنند.
مزایای اینترنت اشیا در لجستیک هوشمند
استفاده از اینترنت اشیا در لجستیک باعث پیشرفت این صنعت شده است. مجموعههای بسیاری از این فناوری نوین جهت بهبود کار خود استفاده میکنند و از مزایای آن بهرهمند میشوند. از مهمترین مزایای اینترنت اشیا در لجستیک میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- بهینهسازی و استفاده صحیح از منابع
- مشاهده موارد متفاوت در لحظه
- آنالیز، تحلیل و بررسی دقیقتر
- پیشبینی مناسبتر با توجه به دادهها
- کاهش مشکلات امنیتی مانند سرقت
- صرفهجویی در زمان با خودکار کردن برخی فرایندها
- افزایش میزان دقت
- شناسایی فرصتهای جدید با توجه به نتایج تحلیلها
- افزایش نظارت بر روند
- امکان نظارت دقیق بر نحوه و شیوه انجام کار
چرا به (LoT) در لجستیک نیاز داریم؟
سیستمهای قدیمی توان ردیابی دقیق و لحظهای، بررسی مناسب آمارها و ردیابی محمولهها و کالاها را نداشتند. از زمانی که اینترنت اشیا به لجستیک اضافه شده امکان ردیابی، بررسی، نظارت و تجزیه و تحلیل آمارها به میزان زیادی افزایش یافته است. اینترنت اشیا با اطلاع رسانی مناسب به تمام ذینفعان باعث شده تا کار حملونقل کالا بهبود پیدا کند و سلامت محمولهها افزایش یابد. باید بدانید که در اینترنت اشیا میتوان برای کالاهایی خاص از سنسورهایی برای بررسی نکات متفاوتی مانند ارتفاع، دما و رطوبت استفاده کرد.
اینترنت اشیا را باید شبکهای بزرگ که از انواع اشیا فیزیکی تشکیل شده دانست. مهم نیست این اشیا طبیعی باشند یا به دست انسان ساخته شده باشند.