۱. اطمینان از محتویات درون بسته
قبل از اینکه بسته مورد نظر مهر و موم شود، باید تمامی اقلام داخل جعبه درون پکینگ لیست ثبت شود. از آنجایی که این برگه بازتابدهنده تعداد دقیق اقلام فیزیکی موجود در جعبه است، باید اطلاعات به صورت کاملاً شفاف با محموله مورد نظر باشد. پس از مطابقت اقلام و اطلاعات مندرج در برگه بستهبندی، میتوان پکینگ لیست را چاپ و آن را در جعبه قرار داد.
۲. کمک به سازماندهی بهتر
یک برگه بستهبندی بسته به اندازه سفارش کالاها و همچنین موقعیت آنها، میتواند در ساماندهی این فرایند هم به فروشنده و هم به خریدار کمک کند. این مسئله خصوصاً در زمانی که یک سفارش باید در جعبههای مختلف تقسیمبندی شود، اهمیت بیشتری پیدا میکند.
۳. شناسایی اقلام آسیب دیده
این پکینگ لیستها هستند که منجر به شناسایی کالاهای آسیب دیده و مرتب کردن آنها میشوند. این برگه میتواند به عنوان یک سند پشتیبانی باعث شود که صدور بازپرداخت هزینه کالا یا ارسال مجدد محموله مشابه با سرعت بیشتری انجام شود.
۴. تأیید کالاهای دریافتی
اسناد بستهبندی به عنوان مهر تأییدی برای دریافت کالاهای سفارشی مطابق با هزینه پرداختی هستند. این برگهها برای شناسایی اقلام مفقود شده در کنار دریافت کامل سفارش بسیار کمک کننده هستند.
چگونه یک پکینگ لیست تهیه کنیم؟
برای تهیه یک پکینگ لیست باید موارد متعددی را در نظر بگیرید. اگرچه ممکن است برخی اطلاعات مندرج در برگه بستهبندی بسته به نوع محصول و کسبوکار مورد نظر متفاوت باشد، اما برخی از عناصر موجود در این برگه تقریباً در تمامی محمولهها ثابت هستند. از جمله این اطلاعات به موارد زیر اشاره میکنیم.
۱. اطلاعات مربوط به تماس و تاریخ
از جمله مهمترین بخشهای برگه بستهبندی که باید پر کنید، اطلاعات اولیه بایگانی مانند اطلاعات تماس، تاریخ سفارش و اطلاعات مربوط به فاکتور است. این باعث میشود که در مواقع بروز مشکل در حملونقل از این برگه به عنوان یک نسخه پشتیبان استفاده کنیم.
۲. ثبت فهرست کالاها
از دیگر مواردی که باید در یک پکینگ لیست ثبت شود، فهرست اقلام ارسالی است. این کار باعث میشود که خریداران هنگام تحویل گرفتن محموله لیست موجود در جعبه را با برگه بستهبندی و سفارش خود تطبیق دهند. هرگونه کمبود در کالاها میتواند نشان دهد که در کدام یک از مراحل لجستیک بار، مشکل ایجاد شده است. برای مثال در برخی از موارد ممکن است که در سند بستهبندی نام تمامی اقلام ذکر شده باشد، اما در هنگام تحویل یکی دو مورد از اقلام در بسته موجود نباشند. در چنین شرایطی میتوان تخمین زد که در یکی از مراحل حملونقل برخی از اقلام مفقود شدهاند.
۳. فهرست اقلام موجود در انبار
در بسیاری از برگههای بستهبندی علاوه بر فهرست اقلام ارسال شده، فهرستی هم از کالاهایی که هنوز در انبار موجود هستند و قابلیت ارسال دارند، ارائه میشود. اگرچه این مورد کارایی چندانی ندارد، اما در صورت وقوع قطع ارتباط بین فروشنده و خریدار میتواند اطلاعات کافی را در اختیار دریافتکننده کالا قرار دهد.
۴. مقدار اقلام
در پکینگ لیست ایجاد یک ستون کمیت ضروری است. این کار باعث میشود که طول برگه بستهبندی کاهش پیدا کند. همچنین توجه به این مورد در مواقعی که سفارش در تعداد بالا انجام شده است، کاربردی خواهد بود و باعث میشود که برگه بستهبندی چند صفحه طولانی نشود. ثبت مقدار اقلام برای خریدارانی که بیش از یک مورد کالا را سفارش دادهاند کاربرد بیشتری دارد.
جمعبندی
- پکینگ لیست به سندی گفته میشود که حاوی اطلاعات مربوط به اقلام موجود در یک بسته است. به همین دلیل به این سند، برگه بستهبندی هم میگویند.
- برگه بستهبندی اطلاعاتی از قبیل نام، وزن خالص و اسم و آدرس طرفین معامله را منعکس میکند.
- بسیاری از افراد تفاوتی بین برگه بستهبندی و فاکتور قائل نیستند، در حالی که فاکتور بر خلاف پکینگ لیست تنها برای تأیید هزینه پرداخت صادر میشود.
- برگه بستهبندی مزایای متعددی را با خود به همراه دارد. برای مثال میتواند به عنوان مدرک بارنامه مورد استفاده قرار بگیرد، یا در تخمین عوارض و مالیات گمرکی به کارگزاران دولت کمک کند.
- به نظر شما آیا استفاده از پکینگ لیست ضروری است؟
پرسشهای پرتکرار
منابع: