بسیاری از آدمها این توانایی را در خود نمیبینند که بتوانند دست به راه اندازی کسب و کار در شهرهای کوچک بزنند. احتمالا شما هم این مسئله را ناممکن میدانید یا ترجیح میدهید کار خود را در شهرهای بزرگ شروع کنید تا احتمال موفقیتتان بیشتر باشد. ولی نکتهای که نمیدانید اشتباه بودن این پیش فرض است. فرصتهای درآمدزایی بسیار خوبی در شهرهای کوچک وجود دارد که اکثر مردم از آنها چشمپوشی میکنند. در این مطلب از مجله پادرو به بررسی این فرصتهای شغلی میپردازیم.
نکات مهم درباره شغل در شهرهای کوچک
برخی نکات وجود دارد که گاهاً حتی به شهرهای کوچک در این زمینه برتری میبخشد. به دلیل کم بودن جمعیت شهرهای کوچک در این شهرها بازار متمرکز و رقابت آنچنان جدی بر سر آن وجود ندارد. به همین دلیل هم شما سراغ هر ایدهای که بروید احتمال شکست خوردنتان بسیار کم خواهد بود؛ مگر اینکه اشتباه از خودتان باشد.
حال اشتباهاتی که ممکن است در شهر های کوچک مرتکب شوید چه چیزهایی هستند؟
شما باید با در نظر گرفتن جغرافیای خاص هر شهر، مسئله عرضه و تقاضا را در آن شهر بررسی کنید. اگر این بررسیها را انجام ندهید و بازار محلی هر شهر را نشناسید، احتمال شکست خوردن کسب و کارتان بسیار بالا میرود. همینطور هر چه چقدر این بررسیها را بیشتر و دقیقتر انجام دهید، احتمال شکست خود را به حداقل رساندهاید.
کسب و کارهای مناسب شهر های کوچک
مهمترین مسئلهای که باید همیشه گوشه چشمی به آن داشته باشید این است که راه اندازی کسب و کار پردرآمد در شهرهای کوچک، استان به استان فرق دارد. چرا؟
برای پاسخ به این پرسش باید کمی عقبتر برویم. ما برای اینکه سرمایه، زمان و انرژیمان را در کاری بگذاریم باید تا جای ممکن از موفقیت آن مطمئن باشیم و این یعنی در انتخابمان باید به کم ریسکترین گزینه ممکن برسیم.
پیش از هرچیز باید تمام ایدههایتان را یادداشت کنید. سپس با در نظر گرفتن معیارهای متفاوتِ مختص هر استان و شهر به رد گزینهها بپردازید، تا در نهایت کم ریسک ترین گزینه برای شما باقی بماند. این معیارها بر اساس جغرافیا، تاریخ و بازار محلی هر شهر تعیین میشوند.
اما طبق تجربه، کسب و کارهایی هستند که در هر شهری، با هر مختصات جغرافیایی و بازار محلی ای که دارند، جواب میدهند و درآمد خوبی دارند.
به طور کلی این مشاغل پر درآمد در شهرهای کوچک به ۴ درسته تقسیم میشوند:
- کسب و کارهای فروشگاهی:
فروشگاه موبایل و لپتاپ و لوازم جانبی، کتاب فروشی یا فروشگاه لوازم التحریر، پوشاک (بوتیک)، لوازم آرایشی بهداشتی و مواد غذایی و…
- کسب و کارهای خدماتی:
آرایشگاه، کارهای فنی، کارهای نظافتی و بهداشتی، پرستاری و…
- کسب و کارهای آنلاین:
از تولید محتوا و ارائه خدمات آنلاین اینچنینی گرفته تا راه اندازی آنلاین شاپ و فروش آنلاین محصولات.
- کسب و کارهای تولیدی:
از تولید پوشاک و صنایع دستی گرفته تا تولید مواد خوراکی و محصولات کشاورزی
پیش از آنکه به معرفی تعدادی از این کسب و کارها بپردازیم، باید بررسی کنیم که چهطور میتوان بعد از راه اندازی این کسب و کارها در شهرهای کوچک، آنها را به موفقیت و سود رساند.
چالش های راه اندازی کسب و کار در شهر کوچک چیست؟
پس از آنکه با توجه به نکات بخشهای گذشته کسب و کارتان را انتخاب کردید و تصمیم به راه اندازی آن گرفتید، چالشهای اصلی آغاز میشوند. حال باید به هر قدمی که در راستای موفقیت کسب و کارتان برمیدارید توجه کنید؛ چرا که هر اشتباه میتواند به جای نزدیک کردن شما به موفقیت، شما را چند قدم از آن دورتر کند.
اگر شما ایدهتان را به درستی اجرا نکنید، فارغ از اینکه چقدر ایده راه اندازی کسب و کار در شهرهای کوچکِ شما خوب بوده کسب و کارتان با شکست روبهرو میشود. در ادامه چند مورد از نکات مهم برای موفقیت در کسب و کار را بررسی میکنیم:
مدیریت سرمایه
مدیریت سرمایه اساسیترین مسئلهای است که در اجرای ایدهتان باید به آن توجه داشته باشید. سرمایه شما محدود است. اگر آن را مدیریت نکنید و برای بخشی بیش از اندازه خرج کنید، برای بخشهای دیگر، سرمایهای نخواهید داشت و در آغاز شکست خواهید خورد.
همچنین ممکن است بهترین ایده جهان را داشته باشید اما این ایده با سرمایه شما همخوانی نداشته باشد و پیشاپیش بدانید که نمیتوانید آن را به خوبی اجرا کنید. بنابراین در این نقطه نباید روی ایدهتان پافشاری کنید و باید به سراغ ایده دیگری بروید.
کسب مهارت
تا اینجا چند بار به این مسئله اشاره شد که بهترین ایده جهان هم اگر اجرای ضعیفی داشته باشد، شکست خواهد خورد. اگر در کسب و کارتان تخصص و مهارت لازم را نداشته باشید، هیچوقت نمیتوانید آن را به خوبی اجرا کنید. پس یا با ایدهای پیش بروید که از قبل در آن تخصص و مهارت لازم را دارید یا این مهارتها را برای اجرای بهتر ایدههایتان کسب کنید.
شناسایی نیازهای مشتریان
علاوه بر مهارتهایی که برای کسب و کارتان کسب میکنید، یکسری مهارتها و مسائل جانبی وجود دارد که برای هر کسب و کاری باید با آنها حداقل آشنایی را داشته باشید. به عنوان مثال در کارهای خدماتی باید نحوه رفتار با مشتریان را بیاموزید. در فروش باید راههای افزایش فروش و مفاهیم بازاریابی را یاد بگیرید. همچنین یکی از مهمترین مهارتهایی که باید کسب کنید شناخت نیازهای مشتریانتان است.
مشتریان به شما پول پرداخت میکنند تا نیازشان را برطرف کنید. در نتیجه هرچه شناخت شما از این نیازها گستردهتر و بهتر باشید، در واقعیت موفقتر خواهید بود و مشتریان بیشتری جذب خواهید کرد.
بررسی رقبا
شهری که در آن فعالیت میکنید کوچک است و مشتریان برای رفع نیازهای خود انتخابهای محدودی دارند. شما همیشه باید در زمینهای که فعالیت میکنید گوشه چشمی به رقبای خود داشته باشید. همچنین باید آنها را بررسی کنید و سعی کنید همیشه یک قدم از آنها جلوتر باشید. اگر بتوانید در این زمینه موفق باشید، در مدت زمان کوتاهی میتوانید مشتریان رقبای خود را نیز جذب کنید.
خلاقیت ورزی
یکی از چیزهایی که میتواند فاصله محسوسی بین شما و رقبایتان ایجاد کند، خلاقیت شماست. هرچه شما در کارتان خلاقیت به خرج داده و دست به نوآوری بزنید، کسب و کارتان موفقتر خواهد بود. فقط کافی است که اعتماد به نفس داشته باشید و از نوآوری نترسید.
بهترین شغل پردرآمد برای شهر کوچک چیست؟
تا اینجا پی بردیم که چهطور میتوانیم به یک ایده پولساز در شهرهای کوچک برسیم و آن را بهخوبی اجرا کنیم. حال وقت آن است که به چند شغل درآمدزا برای شهر کوچک بپردازیم و آنها را معرفی کنیم. بهترین شغل پردرآمد در شهر کوچک کدام است؟
۱. راه اندازی فروشگاه اینترنتی
همه میدانیم که فروشگاههای اینترنتی لزوماً محدود به یک جغرافیای خاص نیستند و محصولات فروشگاههای آنلاین را میتوان به سراسر کشور ارسال کرد. اما باز هم بهتر است روی محصولی سرمایهگذاری کنید که در محل زندگی شما پرطرفدارتر است. چرا که میزان تسلط شما روی بازار آن بیشتر خواهد بود و علاوه بر اینکه راحتتر میتوانید با جامعه هدف خود ارتباط برقرار کنید، ارسال محصولات نیز راحتتر و کم خرجتر است. مانور دادن روی محصولات محلی و سوغات هر شهر و صنایع دستی آن نیز میتواند ایده برندهای باشد.
فروشگاه اینترنتی شما باید صفحهای در شبکههای مختلف اجتماعی داشته باشد. هرچند که محوریت این شبکههای اجتماعی اینستاگرام خواهد بود. اینستاگرام پلتفرم مناسبی برای فروشگاههای اینترنتی و تعامل با مشتریان در این شبکه اجتماعی بسیار راحت است.
اگر برای مدیریت صفحه اینستاگرام فروشگاهتان مشکل دارید و نمیدانید چهطور میتوانید به بیشتر دیده شدن فروشگاه خود کمک کنید، با ثبتنام در پادروشاپ امکان استفاده رایگان از این فروشگاه ساز اینترنتی برای شما فراهم است.
شما میتوانید با اتصال آنلاین شاپ خود به پادروشاپ به راحتی سایت فروشگاهی خود را راهاندازی کرده و از امکانات مختلف آن جهت مدیریت مشتریان و افزایش فروش خود استفاده کنید.
هر فروشگاه اینترنتیای به ضرورت ساختن وبسایت خواهد رسید. شاید در ذهن شما طراحی یک وبسایت دیگر به اندازه ایجاد یک حساب در شبکههای اجتماعی راحت نباشد. اما باید بگوییم که با پادروشاپ دقیقا همانقدر آسان و بیدردسر این کار را برایتان انجام میدهد.
سوالات متداول راه اندازی کسب و کار در شهرهای کوچک
بهترین شغل پردرآمد در شهر کوچک کدام است؟
از بهترین شغلهایی که در شهرهای کوچک میتوان داشت باید به راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی، باز کردن کافی شاپ، فروشگاه پوشاک، تعمیرات و فروش موبایل و کامپیوتر، راه اندازی شیرینی فروشی اشاره کرد.
آیا میتوان در شهرهای کوچک کسب و کار راه انداخت؟
احتمالا شما هم این مسئله را سخت میدانید یا ترجیح میدهید اگر سراغ چنین کاری میروید، آن را در شهرهای بزرگ شروع کنید تا احتمال موفقیتتان بیشتر باشد. ولی نکتهای که نمیدانید اشتباه بودن این پیش فرض است. فرصتهای درآمدزایی بسیار خوبی در شهرهای کوچک وجود دارد که اکثر مردم از آنها چشم پوشی میکنند.