API چیست و چه نقشی در کسب‌و‌کارهای آنلاین دارد؟

API چیست و چه نقشی در کسب‌و‌کارهای آنلاین دارد؟

API چیست؟ اگر اندکی با فضای اینترنت سر و کار داشته‌اید یا کسب‌وکار آنلاینی راه‌اندازی کرده‌اید حتماً این نام برایتان آشناست. این اصطلاح توسط تمام شرکت‌های برنامه‌نویسی و نرم‌افزاری به...

سروش سلیم‌پور

نوسته شده در اسفند ۷, ۱۴۰۰

اشتراک گذاری:

نقش رابط برنامه‌نویسی کاربردی در تجارت آنلاین

API چیست؟ اگر اندکی با فضای اینترنت سر و کار داشته‌اید یا کسب‌وکار آنلاینی راه‌اندازی کرده‌اید حتماً این نام برایتان آشناست. این اصطلاح توسط تمام شرکت‌های برنامه‌نویسی و نرم‌افزاری به کار گرفته می‌شود. هنگامی که در مورد یک برنامه، استراتژی وب یا سیستم عامل‌ها صحبت می‌کنیم، اغلب واژۀ API نیز به میان می‌آید.

APIها در فضای تکنولوژیک سراسر جهان به ابزارهایی کارآمد تبدیل شده‌اند. تا حدی که دنیای آنلاین را بدون وجود آن‌ها نمی‌توان متصور شد. پس بیایید نگاهی دقیق‌تر به معنا و مفهوم آن بیندازیم و تأثیرات آن در حوزۀ وب را بررسیکنیم.

درگاه پرداخت

حتماً می‌دانید که قابلیت پرداخت از طریق API چیست و چگونه انجام می‌شود. در تجارت آنلاین برای انتقال وجه به منظور خرید کالاها و خدمات، از درگاه‌های پرداخت آنلاین استفاده می‌شود. برای گرفتن درگاه پرداخت همواره از انواع API که به این منظور طراحی شده‌اند استفاده می‌شود. مثلاً درگاه پرداخت شاپرک یکی از انواع آنهاست.

درگاه پرداخت API چیست؟

بدون وجود API امکان پرداخت از طریق درگاه‌های آنلاین وجود نخواهد داشت.

حمل و نقل کالا

اغلب فروشگاه‌های آنلاین، API مربوط به حمل و نقل کالا را برای تحویل محصولات به مشتریان به کار می‌گیرند. این اتفاق باعث می‌شود که روند مطمئن‌تری برای تحویل کالا صورت گیرد.

امکان خودکارسازی فرآیند‌ها از لحظۀ ثبت سفارش تا تحویل کالا تماماً توسط این رابط‌ها صورت می‌گیرد. از نرخ حمل و نقل گرفته تا ایجاد برچسب، ثبت شمارۀ ردیابی و انبار کالا، همگی توسط API قابل انجام هستند.

قیمت گذاری پویا

قیمت گذاری پویا به معنای تعیین منعطف قیمت‌ها با در نظر داشتن شرایط مختلف است. مثلاً کسب و کارهای مبتنی بر تاکسی آنلاین با در نظر داشتن مسافت، وضعیت آب‌وهوا، سطح ترافیک، ساعت درخواست و تعداد رانندگان، قیمت‌های متغیری را برای مشتریان تعیین می‌کنند.

بهینه‌سازی قیمت‌‌ها، تجزیه و تحلیل قیمت و امکان ایجاد مقایسه بین قیمت‌ها، کاربردهای اصلی این نوع از APIهاست.

اتوماسیون فرآیند مارکتینگ

این قبیل از APIها به منظور خودکارسازی و ایجاد اتوماسیون در کسب و کارهای مبتنی بر فروش آنلاین است. به عنوان مثال قادر هستند که به صورت خودکار، مشتریان مختلف وبسایت را در گروه‌بندی‌های مختلف قرار دهند. این اتفاق از طریق تجزیه و تحلیل سفارشات و بر اساس کالاهای خریداری شده انجام می‌شود.

تجزیه و تحلیل سایت

ابزارهای تجزیه و تحلیل سایت، روند مهمی را در ارتقای وب‌سایت‌ها طی می‌کنند. مدیران سایت‌ها با استفاده از چنین APIهایی قادر به شناسایی نقاط ضعف و قوت وب‌سایت خود خواهند بود. یکی از بهترین این ابزارها، Google Analytics است. داده‌هایی که توسط این API ارائه می‌شوند، مفیدترین داده‌ها برای پیشرفت سایت خواهند بود.

شبکه‌های اجتماعی

بسیاری از کسب‌وکارهای امروزی از شبکه‌های اجتماعی برای معرفی برند یا فروش محصولات خود استفاده می‌کنند. این قبیل از APIها ابزارهایی قدرتمند برای بازاریابی محصولات به حساب می‌آیند. متداول‌ترین انواع آن، توزیع محصولات از طریق شبکه‌های اجتماعی است.

حتماً تا کنون آیکون‌های به اشتراک‌گذاری محتوا در شبکه‌های اجتماعی را دیده‌اید. شاید محصول جالبی را در یک فروشگاه آنلاین ببینید و بخواهید آن را سریعاً به یکی از دوستان خود معرفی کنید. این کار تنها با یک کلیک روی دکمۀ شبکۀ اجتماعی مورد نظر انجام خواهد شد.

API و شبکه‌های اجتماعی

به لطف وجود APIهای مختلف، شبکه‌های اجتماعی توانسته‌اند رشد و توسعۀ زیادی پیدا کنند.

کوتاه در مورد اینکه API چیست؟

  • API یکی از مهم‌ترین مفاهیم در توسعۀ کسب و کارهای آنلاین است.
  • API در واقع رابط بین کاربر و رایانه است.
  • این ابزارها، درخواست کاربر به سیستم و پاسخ سیستم به کاربر را انتقال می‌دهد.
  • همۀ ما به صورت روزانه با انواع مختلفی از آن‌ها سر و کار داریم.
  • نقش API در رشد و گسترش فروشگاه‌های آنلاین اهمیتی حیاتی دارد.
  • این ابزارها منجر به افزایش آگاهی در بازار، خودکارسازی و تسریع امور می‌شوند.
  • کسب و کارهای آنلاین برای معرفی و ارائۀ خدمات خود ملزم به استفاده از آن‌ها هستند.
  • بدون وجود API نمی‌توان کاربردی بودن پلتفرم‌های مختلف را متصور شد.

سروش سلیم‌پور

نوسته شده در اسفند ۷, ۱۴۰۰

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

در این مطلب بخوانید:

Table of Contents

آخرین مطالب