بازاریابی ویروسی (viral marketing) چیست و چطور انجام می‌شود؟

بازاریابی ویروسی (viral marketing) چیست و چطور انجام می‌شود؟

همواره مفاهیم تازه در جهان مدیریت و فروش می‌تواند دروازه‌های تازه موفقیت را به روی کسانی باز کند که دغدغه پیشرفت، افزایش دانش کاربردی و یادگیری هدفمند دارند. بازاریابی ویروسی...

بابک سرانی

نوسته شده در آذر ۱, ۱۴۰۰

اشتراک گذاری:

بازاریابی ویروسی

همواره مفاهیم تازه در جهان مدیریت و فروش می‌تواند دروازه‌های تازه موفقیت را به روی کسانی باز کند که دغدغه پیشرفت، افزایش دانش کاربردی و یادگیری هدفمند دارند. بازاریابی ویروسی یا ویروس وار، یکی از همین مفاهیم است که فروشگاه‌های آنلاین را دچار تحول جدی کرده است.

آیا می‌دانید فروشگاه‌های آنلاین چطور می‌توانند از بازاریابی ویروسی استفاده کنند؟

بازاریابی ویروسی می‌تواند هزینه کمتری نسبت به کمپین‌های بازاریابی سنتی داشته باشد، اما در عین حال رشد سریعی نیز دارد.

بیشتر مردم اجتماعی هستند. دانشمندان علوم اجتماعی به ما می‌گویند که هر فرد ۸ تا ۱۲ نفر در شبکه دوستان، خانواده و همکاران خود دارد.

شبکه گسترده تر یک شخص ممکن است از تعداد زیاد، صدها یا هزاران نفر تشکیل شود. به عنوان مثال یک پیشخدمت ممکن است در یک هفته معین مرتباً با صدها مشتری ارتباط برقرار کند.

مدت‌هاست که بازاریابان شبکه، قدرت این شبکه‌های انسانی را درک می‌کنند، هم شبکه‌های قوی و هم روابط شبکه‌ای ضعیف تر! افراد در اینترنت نیز شبکه‌های ارتباطی ایجاد می‌کنند.

توجه به احساسات مخاطبان در بازاریابی ویروسی

مصرف کنندگان به شدت تحت تأثیر احساس خود قرار می‌گیرند. وقتی محتوای ویروسی بازاریابی ایجاد می‌کنید که منجر به واکنش احساسی شدیدی می‌شود، بینندگان شما بیشتر درگیر این موضوع می‌شوند.

به برخی از مطالب ویروسی که به خاطر می‌آورید فکر کنید. ممکن است باعث خنده یا گریه شما شده باشند. شاید آن‌ها دلگرم کننده باشند و یا حس نوستالژی شما را جلب کنند.

در بعضی موارد، محتوا ممکن است توسط یک فرد مشهور به اشتراک گذاشته شده باشد که قبلاً او را دنبال کرده یا تحسینش می‌کنید. هر کمپین بازاریابی که به ذهن شما خطور می‌کند، احتمالاً به این دلیل است که به نوعی شما را تحت تأثیر قرار داده است.

بازاریابی ویروسی (وایرال مارکتینگ)

بیشتر بخوانید: قیف فروش چیست و چطور برای افزایش فروش از آن استفاده کنیم؟

کوتاه در مورد وایرال مارکتینگ

در پایان هر فرایند بازاریابی، به معیارهایی برای ارزیابی موفقیت آن نیاز داریم. این موفقیت، بر اساس شاخص‌های منحصر به فرد هر استراتژی بازاریابی سنجیده می‌شود. شاید بتوان گفت که یکی از ضعف‌های بازاریابی ویروسی، ارزیابی و تعیین دقیق نتایج آن است.

درست است که می‌توان بازخورد فعالیت‌های ویروسی را بر اساس تعداد بازدید، کلیک و یا تعداد به اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی همچون فیسبوک یا تویتر تحلیل کرد و دقیقاً فهمید که چقدر در پخش پیام خود موفق بوده‌اید، اما تعیین اینکه بازاریابی ویروسی در نهایت چقدر باعث افزایش فروش شده است، چندان کار ساده‌ای نیست.

بابک سرانی

نوسته شده در آذر ۱, ۱۴۰۰

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

در این مطلب بخوانید:

Table of Contents

آخرین مطالب