برف مصیبت، آرام و بی‌صدا بارید. در یکی از سردترین شب‌های بهمن ماه ۱۴۰۱ شهرستان خوی دچار چند زمین‌لرزه شدید شد. خانه‌های بسیاری تخریب شد و مردم شهر و روستاهای اطراف زیر برف و بوران در سرمای شدید از ترس پس‌لرزه‌ها به خیابان پناه بردند.

برای کمک به این هم‌وطنان‌ عزیزمان در آذربایجان شرقی، یکدل و یکصدا شدیم و «کمپین خوی» را آغاز کردیم.

پادرو به‌عنوان بانی «کمپین خوی» در فراخوانی از همه شرکت‌های فعال در عرصه دیجیتال و استارتاپی دعوت کرد تا برای هم وطنان زلزله‌زده خوی به پا خیزند و کمک‌های غیرنقدی خود را به دست پادرو برسانند تا نهایتا در اختیار مردم زلزله‌زده قرار گیرند.

از این یکدلی و همراهی مفتخر و خوشحالیم چرا که تا به این لحظه شرکت‌های مختلفی به این کمپین ملحق شده‌اند:

گروه اسنپ

گروه فناپ

دیجی‌کالا

دیوار

بازار

فناپ تک

فناپ تلکام

فلایتیو

زرین پال

تکنولایف

آچارباز

ماهکس

پارسا

دکترتو

زیتل

تریبون

حالا نوبت شماست تا با مشارکت در تامین کالا به این کمپین بپیوندید و به مردم زلزله‌زده خوی کمک کنید.

دیجی‌کالا، صفحه‌ای اختصاصی برای خرید کالا تهیه کرده است. با مراجعه به این صفحه می‌توانید اقلام موردنیاز مردم خوی را خریداری کنید. پادرو، مسئولیت ارسال این اقلام را به خوی بر عهده گرفته است.

ارسال بیش از هزار قلم کالا با همراهی اکوسیستم استارت‌‌آپی

به‌دنبال زلزله‌ی 5.9 ریشتری در تاریخ 8 بهمن 1401 در شهرستان خوی واقع در آذربایجان غربی خانه‌های برخی از مردم در مناطق روستایی و شهری متحمل خسارت‌هایی بسیاری شده است و بسیاری از مردم در هراس از زلزله‌ای بزرگ‌تر در دمای زیر صفر درجه به همراه کودکان‌ خود در چادر زندگی می‌کنند. زندگی در چادر علاوه‎‌بر سختی بسیار و سرما و عدم امنیت خطرهای دیگری مثل آتش‌سوزی و مسمومیت به همراه دارد.

این شهرستان امسال زمستان دچار سه زلزله و 150 پس لرزه شده و بیشترین ویرانی متوجه بخش فیرورق آن بوده است. پادرو به‌عنوان پلتفرمی جامع برای لجستیک، ایده ارسال کمک‌های داوطلبانه را برای شرکت‌های فعال در اکوسیستم استارتاپی ایران مطرح کرد و این ایده مورد توجه و اقبال این شرکت‌ها قرار گرفت و رفته رفته به تعداد شرکت‌های همراه اضافه شد.

پادرو توانست با همکاری 15 شرکت از جمله دیجی‌کالا، اسنپ، فلایتیو، زرین پال، آچارباز، دکترتو، تکنولایف، زیتل، فناپ تلکام، فناپ تک، زیتل، پارسا، فناپ، پرداخت بانک پاسارگاد، تریبون و ماهکس را به خود جلب کند و در مرحله‌ی بعدی توانست با مردم محلی خوی و نیروهای امدادی مردمی ارتباط برقرار کند تا اطلاعات بیشتری را درباره‌ی این منطقه به دست بیاورد و به‌دنبال آن خرید مایحتاج، جمع‌آوری و ارسال کالا ساده‌تر شود.

در نهایت پس از کسب اطلاعات از منابع محلی، بیش از هزار قلم کالا مانند چادر، پتو، بخاری برقی، لباس، اقلام خشک خوراکی و بهداشتی و داروی سرماخوردگی تهیه شد و در چند نوبت به‌دست زلزله‌زدگان خوی رسید.

در ادامه جهت توزیع بهتر اقلام و همچنین نیازسنجی دقیق‌تر تیم سه‌نفره‌ای از سوی شرکت پادرو به منطقه عازم شدند و از چند منطقه در شهر خوی مانند فیرورق، کوی صفا، پارک ملت، پارک پشت زنبورداران و روستاهای ینگجه، کرتای، سعلکده، چاوشقلی، بویلابوش، بزقوش، حصار، خاندیزج بازدید کردند، گروه پادرو طی دو روز به شناسایی مناطق و خانوارهای نیازمند پرداخت و به عملیات توزیع نظارت کرد.

با توجه به مشاهدات میدانی بیشتر زلزله‌زدگان چادر و بخاری برقی دریافت کرده‌اند و طبق صحبت‌های انجام‌شده با سایر تیم‌های داوطلب، با حجم کالاهای اهدایی تا کنون به‌اضافه کالاهای در راه، چادر و بخاری برقی در اختیار تقریبا تمامی خانوارهای نیازمند قرار خواهد گرفت.

در شهر خوی، آسیب وارده به ظاهر ساختمان‌ها چندان زیاد نیست، اما آسیب وارده به داخل ساختمان‌ها قابل توجه است، شرایط به‌گونه‌ای است که ممکن است نمای خانه‌ای سالم به‌نظر برسد اما وقتی داخل خانه را مشاهده می‌کنید، خرابی‌های زیادی به بار آمده است.

به‌طور کلی واحدهای مسکونی به سه بخش تقسیم می‌شوند:

۱) خانه‌هایی که ۶۰-۸۰ درصد تخریب شدند و غیرقابل سکونت هستند (برآورد کمتر از ۱۰ درصد و در روستاها و کانون زلزله)

۲) واحدهایی که کمتر از ۴۰ درصد آسیب دیده‌اند اما قابلیت سکونت ندارند (برآورد حدود ۳۰ درصد، غالبا در روستاها و کانون زلزله و به‌صورت محدود در شهر خوی)

۳) واحدهایی با آسیب مختصر و قابل سکونت (بیش از ۶۰ درصد و غالبا در شهر خوی)

در حال حاضر با توجه به اینکه مدتی از زلزله گذشته است و در پی آن هم نیازهای مردم منطقه تغییراتی کرده است، در واقع آنها در کوتاه مدت به تامین کانکس و در بلندمدت به بازسازی خانه‌های خود احتیاج دارند.

برنامه‌های «کمپین خوی» در ادامه‌ی مسیر شامل موارد زیر است:

  • با توجه به وضعیت فعلی و تامین نیازهای اولیه توسط ارگان‌های دولتی و کمک‌های مردمی قرار شد که ارسال کمک‌ها کمی کند شود تا به‌صورت دقیق‌ به مردم کمک‌رسانی شود. در حال حاضر بخشی از کمک‌های ارسال نشده در دفتر پادرو نگهداری می‌شود تا به موقع به دست زلزله‌زدگان برسد.
  • ارسال گزارش به اکوسیستم استارتاپی ایران برای شفاف شدن مسیر امداد رسانی
  • ارتباط با گروه‌های داوطلب در منطقه برای کسب اطلاع دقیق، صحیح و به روز و نیازسنجی برای کمک‌های مادی و غیرمادی
  • بررسی نقش شرکت‌های حوزه تکنولوژی برای کمک به این منطقه
  • بررسی نیازهای ضروری در یک بحران طبیعی مثل زلزله و یا هر پدیده شگفتی ساز دیگر و توانایی شرکت‌های حوزه تکنولوژی برای کمک و رفع مشکلات